Empati?!

Det har skickats runt mail med en länk till en film där de "drar" av skinnet på levande djur rätt länge nu, jag tror inte att det hjälper med att man skickar in protestlistor men det skadar ju inte att försöka. Folk kommer fortsätta göra så i vilket fall som helst. Men varför frågar man då?! Ja, det är ingen som har ett vettigt eller någorlunda klokt svar. För ingen vet. Men ändå fortsätter det, och vad jag har förstått är det ganska vanligt.
Hur har man mage att kunna göra något sådant? Djur är lika mycket värda som människor och har lika mycket känslor som vi. Vart är världen påväg?? Är det för att sälja päls till folk med äckligt mycket pengar när det finns fuskpäls?? Vad är det för fel på fuskpäls? Egentligen är ju pälsjackor jävligt fula, oavsett om dom är äkta elr fusk.  Nej, denna jävla fåfängan har gått till överdriv nu. Det är ju äckligt!!

I den här filmen får man se när människor hänger upp något slags djur (som är lite hundliknande) i bakbenen för att sedan snitta med kniven vid svansen och dra av skinnet helt, till sist är där bara en vitblodig, geggig varelse med ögonfransar som andas tungt och knappt rör sig. Den dör inom några minuter efteråt, den kan leva upp till tio minuter.!! Innan människorna hänger upp dom slår dom djuren med hårda redskap och kastar dom i marken, det gör det lättare för människan sen för med brutna ben i kroppen rör sig djuret inte lika mycket.

Att det bara får fortsätta! Varför sätter ingen stopp för det?! :O Okejj, halva Kina hade blivit asförbannade för dom äter ju typ hundar, men resten av världen som ser denna film på nätet och bara vill göra något åt saken? Vi bara sitter här, och blir äcklade samtidigt som man får ångest och nästan gråter. Det enda vi kan göra är att skriva under den här listan och skicka vidare. Då har vi ju iaf gjort ett försök, om det så bara är ett litet.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något..
♥♥♥










Tisdag, 26/2-08

Första dagen på praktiken idag då, gick faktiskt ganska bra. Första dagen har man ju en ursäkt för att man inte säger eller gör så mycket. Man måste  ju läära sig alla namn och sånt :P Menusch så jobbigt det var att gå upp halv sex imorse!! :/ Aja, fick ju sluta en timme tidigare så, och min handledare är helshjysst (stavning^^)

Skulle egentligen åkt med Marcus till hans moster i hbg ikväll men dom körde utan mig, elr ja, dom ville inte köra inom Sösdala för det blev en omväg för dom då :/

Min familj är sjuklingar, både pappa och min ena svägerska har åkt på en sån fedeförkylning+fått bihåleinflammation. Storebror är allmänt sjuk, och jag, jag är som vanligt helt borta ;)  Haha, nej. Jag vet inte vad det blev av detta inlägget, men ja, jag är knäpp:)

Nu ska jag och mammi gå hem till storebror och fika. Mys! <3

Pyss<3
 

Måndag, 25/2-08

Sammanfattning av dagarna jag inte har skrivit om här:

Tisdag eftermiddag:
Åkte då som sagt hem till Emma, vi gick lite runder i stan och
sen åt vi på Graffiti (stavning). Gott var det iaf :)
Sen gick vi hem till henne och typ tog det lugnt och lekte lite med hennes småbrödrar, trevligt :)

Onsdag:
Vaknade tidigt, satte mig vid datorn, Jimmy (storebror) ringde och ville att vi (jag&mammi) skulle komma och äta frulle. Så det gjorde vi :) Satt och snackade åsså frågade jag mamma om jag fick åka till Madde dagen efter (singstarkväll), och då blev hon typ skitsur och bara reste sig och gick. Jahopp, så jag ville inte gå hem för då hade hon fått utbrott på mig :/ På eftermiddagen kom Marcus så då vågade jag gå hem :)  Myyys på kvällen <3

Torsdag:
Sov lääänge,  jag och Marcus drygade oss fram till halv tre-tiden, sen gick vi hem till pappa (d.v.s. jag, Emma Hansson var ute och gick, rörde på mig i hela 25 minuter)!! :O  Maha! :D

Fredag:
Jag gck upp vid sju för att ge mamma frukost på sängen, hon fyllde ju trots allt år :) Sen vid nio åkte jag och Marcus till stan för att impulshandla något till mamma. Maha! ;)  Sen hem till honom,  och sen hem till mig på kalas :) Haha, krängde smörgåstårta jajävlar :D Efter det hem till Marcus igen för att sova där :)

Lördag:
Drygade hos Marcus, men var faktiskt ute och gick i 20 min :D Åkte hem vid halv 6, duschade och lite sånt sen stack jag till Lina på fest. :) Det var ganska lugnt och nästan lite tråkigt till en början, men efter två timmar började det komma folk som inte skulle vara där :S  Jag fick ta hand om en tjej som spydde, låg och skakade och hade asont i magen. Menmen,  när det kom ännu mer oinbjudet folk blev det slagsmål. Inte så bra, sen hände det en massa annat skit som inte behöver nämnas här.. :/
Men ja, hennes mamma kom hem efter att någon hade ringt henne och då hade nästan alla stuckit.
Var hemma vid halv 3.

Söndag:
Sov länge, gick upp och åt frukost. Kollade om internet funkade men nej, inte det inte. Åkte hem till pappa och var där i några timmar, sen körde jag och mamma för att hämta Marcus <3

Måndag:
Praktik i tre veckor nu då, men jag hade tur och är ledig idag :D VILL INTE PÅ PRAKTIK! :'(
Imorgon börjar jag kvart i sju och slutar inte förräns kvart över fyra :S ORKAR INTEE!! :S
Men ja, jag är hungrig nu, så detta får avsluta :)

Pyss<3

Tisdag, 19/2-08

Mihi, klippte mig igår :) Blev väl ganska okej, inte så stor skillnad från hur det såg ut innan, bara att det är lite kortare ;)
Efter det åkte jag hem till Louise, vi snackade en hel del minnen.
Men det blir väl så när man träffas typ en gång varannan månad..
Men ja, vid 5-6 tiden kom Malin och Johanna. Skojskoj! :D
Mamma hämtade mig vid tio och körde mig hem till Macki. <3

Idag ska jag åka till Hässlehåla och hitta på något med Emma :)
Får väl se vad det blir, :D

Pyss<3

Fredag, 15/2-08

Sov hos Marcus inatt, och imorse när jag skulle åka med bussen körde den bara förbi mig. Bara sådär. Vi var typ tre meter från "busskylten" när den kom, så vi skyndade oss fram till den dära skylten. Det var faktiskt inte så jävla mörkt så bussen såg oss, och saktade in, sen när vi var på väg till ingången bara börjar chaffisen gasa som fan och kör igen. !!!!
Vafan, ?! Varför, till vilken anledning?! Jag fattar inte?!
Så jag fick åka med Andy till Höör och fick ta 8.02 tåget. :/ Kom en kvart försent till skolan. Menmen.. Irriterad blir man ju..

I skolan gick jag, Emma, Emelie och Natha till syon (hade fått tid) för att prata om extrakurser och jisses vad den tanten kan prata. Maha! Men ja, det gick ju bra, man fick veta lite mer om vilka betyg man behövde och sånt.. :)

Efter skolan gick jag, Emelie och Madde till stationen, jag tog tåget till höör 15.24 och sedan bussen från höör till sösdala 15.42. Då var jag ändå framme samtidigt som jag hade varit om jag hade tagit busen från hässleholm 15.40. :) Det var smockat på tåget så jag fick sitta i Emelies knä. Hahaha!!

Aja, sen när jag om hem satt jag lite vid datan, sen kom Lina. Vi gick till pizzerian och käka :P Sen gick vi till vår gamla skola, haha. En niondeklass hade disco för 3:or-6:or. Och vi fick typ komma in, tihi! Det var faktiskt ganska kul, elr nej. Men bättre än att bara sitta hemma en fredagskväll. :)

Jag saknar min älskling nu, han som alltid finns där, han som alltid är varm, han som är mitt allt! <3

Men ja, typ, slut? :)

Pyss<3

Onsdag, 13/2-08

Hihi, idag tänkte jag vara smart/bra så jag delade in mitt blogginlägg i kategorier. Mest för att jag inte har något annat att göra .. Men ändå :)


Skola:
I måndags hade vi datakunskap och jag fick mvg, som typ resten av klassen. :)
Igår hade jag omprov i matte, det gick skit, ännu sämre än förra tror jag.. :S
Menmen..
Idag hade vi handledarträff inför APU:n vecka 9-11. Min kom inte, vet inte ens vad hon heter.
Några i klassen skulle stå där framme och berätta om våra kurser (arbetsmiljö & säkerhet, medicinsk grundkurs)
och såklart blev det jag och Emma. Mvg-barnen själva! Haha, nej skämt å sido..
Men ja, nervöst som fan. Jag hatar sånt.. :/ Haha!

Fritid:
I måndags gick jag, Emma, Madde, Emelie och Natha och fikade efter skolan. Mysmys. :D
Fick veta en massa smaskiga hemlisar, och jag delade med mig av mina egna såklart. :)
Igår åkte jag hem till Marcus på källen för att sova där, ännu mera myys! <3
Emma(+pojkvän), Emelie & Madde följde med mig för att beställa klipptid , fick en tid på måndag så vi får väl se hur det blir. Funderar på att klippa lugg men jag vet inte.. Det fixar sig säkert! :D
Idag träffade jag Malin på bussen hem. Längesen man träffade henne, blir ju inte så mycket av det nu när man inte går i samma klass längre.. :( Så vi bestämde oss för att ändra på det, elr ja. Vi skulle ses på lovet iaf. :)

Familj:
Storebror Jimmy+barn kom och hälsa på lite ikväll, trevlaaans. ; )
Mammish hjälpte mig med läxan, hihi.. Hon är en snällish ibland :)


Menmen, det var väl typ allt jag hade att skriva idag..
Pyss<3



Måndag, 11/2-08

Haha, den här datakunskapen kommer ingenstans.. Inte med den läraren iaf.  ;P

Slipper röra så mycket på mig idag också, har teori på gympan. x)

Efter skolan ska jag förhoppningsvis gå och beställa tid hos frissan, det behövs verkligen.. Och om jag mot förmodan skulle komma ihåg, ska jag gå och köpa en kalender också :) Maha!!
 
Idag blir det plugg, har omprov i matte på onsdag. :S Haha, fick 5,5 poäng och man skulle ha minst 14 för att bli godkänd.. xD
Hoppashoppas att älsk kommer idag, <3

Pyss<3

Fredag, 8/2-07

Hej! Jag heter Emma och jag är seeeg på att skriva blogg numera.. Såå, det får vi ändra på. Maha, som jag har sagt nu några gånger. ; )

Men, aja. Veckan som har gått har varit najjs. Allt har bara flötit på typ.. Eller nja, inte det där jag skulle skriva om huden, och varkens engelskan eller svenskan är klar. :S Öhm, veckan var nog inte så fantastisk som jag först tänkte.. Menmen, haha.. Kul med kompisarna iaf, dom är typ crazy hela högen. ; D

Idag hade vi Pia för en gångs skull, och det var faaantastiskt jämfört med att ha Christina. Jag lovar, det finns ingen drygare människa än den sistnämnda.. Och dessutom blir man typ helt särbehandlad av henne! Nejminsjäl, Pia är bra, hon är godkänd. Elr nej, hon får ett vg. :)

Denna helgen ska jag plugga, plugga och plugga. Eller nej, kanske hitta på ngt annat med.
Nån frivillig?? :D


Nu ska jag gå och bada med älskling<3 Han är min bästis! :D



Måndag, 4/2-08

Sitter i skolan och har datakunskap nu, tråktråk. Men så länge vi har lätta saker så gör det ju inte så mkt att läraren är helt knas ;) Haha, man fattar inte vad hon säger..

Ska inte vara med på idrotten idag eftersom jag har åkt på en sån jävla fedeförkylning. :(

Pyss<3

RSS 2.0